Miljöpolitik i utförsbacke…

Centerns svek i kärnkraftsfrågan är spiken i kistan för en miljöpolitik i utförsbacke. Det är glädjande att protesterna är stark och tydliga (SvD, DN). Sverige har legat i topp i världen som miljönation. Nu försämras politiken så snabbt att det syns, år från år. Se t.ex. vad som hänt med Sverige i Environmental  Performance Index.För varje år en sämre placering. År 2006 låg Sverige på andra plats i världen, efter Nya Zealand. År 2008 låg vi på tredje plats. År 2010 hade Sverige halkat ner på fjärde plats.

Trenden är densamma i andra mätningar. Häromdagen rapporterade jag om att Sverige också tappar i miljöinflytande i världen (Sverige tappar i miljöinflytande). Mellan 2005-2007 toppade Sverige listan över länder med en stark position på miljöområdet. 2010 har Sverige halkat ner på fjärde plats.

Det är inget vackert facit. Regeringen slarvar bort det politikområde där vårt land har haft en chans att verkligen göra skillnad, också internationellt. Dags att ställa Carlgren till svars för en politik som inte bara sviker miljön utan också en mångårig svensk kamp för ökad internationell solidaritet och rättvisa.

Bloggat: Jinge, Mitt i steget, Alliansfritt Sverige, Norrblogg m fl

1 kommentar

Under Miljö

Ett svar till “Miljöpolitik i utförsbacke…

  1. Vad hade du velat ersätta kärnkraften med? Olja, gas, torv eller kol?

    För ingen kan på fullaste allvar tro att man kan ersätta kärnkraft med vindkraft?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s