Varför vill inte KD värna de mest utsatta barnen?

Idag sänder P1 morgon ett viktigt reportage om fattigdom, Fattigdomen ökar eller minskar. Det handlar om hur det känns att leva på det som kallas låg ekonomisk standard i ett land, där skillnaderna stadigt ökar och regeringen har fört en politik som syftar till att de som har det allra svårast ska få det ännu sämre. Ersättningar sänks och de som inte har jobb ska betala mer skatt. Det svåraste med att leva på ”låg ekonomisk standard”, berättar den mamma som intervjuas, är relationen till en omgivning där alla andra har så mycket större handlingsfrihet. Det handlar om värdighet i livet.

Efter reportaget debatterar jag med Maria Larsson om fattigdom och ojämlikhet. Den debatten bör följas upp. Regeringen har gjort klart att man inte har för avsikt att driva en politik, som förbättrar villkoren för de sämst ställda och långsiktigt strävar mot att alla människor ska få del av ett växande välstånd. Hur är det möjligt för Maria Larsson som kristdemokrat att ställa upp på den politiken? Varför vill hon inte värna de mest utsatta barnen, deras levnadsvillkor och livschanser?

Viktigt inlägg av Marika Lindgren på temat, Den enda chansens politik. Även Högbergs tankar.

2 kommentarer

Under Välfärd

2 svar till “Varför vill inte KD värna de mest utsatta barnen?

  1. Svaret på dina frågor är att hela alliansens politik går ut på att vidga klyftorna i samhället. Att de som har råd kan köpa sig inkomsttrygghet. De flesta kommer i slutändan att få mindre pengar över i plånboken efter som de privata försäkringslösningarna är dyrare än de allmänna som omfattar hela befolkningen.

  2. Ping: Fler fattiga barn – ett mänskligare Sverige? « Lena Sommestad

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s